به گزارش شهرآرانیوز؛ مرگ، مقوله عجیبی است؛ هیچ کس دقیقا نمیداند پس از مرگ چه اتفاق موزون یا ناموزونی برای انسان میافتد، هر چند حدس وگمانهایی همیشه وجود دارد.
نوع مردن هم همیشه برای انسان مهم بوده است و شاید تلخترین و دوست نداشتنیترین نوع آن، جان باختن در دل حوادث باشد؛ حوادثی که به انواع مختلف تقسیم میشوند همچون تصادف ها، گازگرفتگی و.... در این میان یکی از حوادثی که هر از چندگاهی خبرساز میشود موضوع برق گرفتگی است؛ همچون حادثهای که دو روز قبل در حوالی مشهد رخ داد و جوانی بیست و پنج ساله هنگام بریدن کابلهای برق، دچار برق گرفتگی شد و جان باخت.
بررسی آمار برق گرفتگی در خراسان رضوی نشان میدهد که پارسال تعداد قربانیان برق گرفتگی با پنجاه نفر، سرآمد پنج سال گذشته بوده است؛ موضوعی که دکتر علی نقش، مدیرکل سازمان پزشکی قانونی خراسان رضوی، با اشاره به آن اعلام میکند: در پنج سال گذشته تا انتهای ۹ ماهه امسال، ۲۰۸ نفر در سراسر استان به علت برق گرفتگی جان خود را از دست دادهاند.
به گفته دکتر نقش در سال ۱۴۰۲ درمجموع پنجاه پرونده مرگ بر اثر برق گرفتگی در خراسان رضوی تشکیل شد که تعداد مردان ۴۷ نفر بود و سه زن در اثر این گونه حوادث جان باختهاند.
بررسی ماههای پرحادثه نیز نشان از آن دارد که شهریورماه با ۹ کشته و خرداد با یک کشته، بیشترین و کمترین میزان حوادث برق گرفتگی را به خود اختصاص دادهاند.
مدیرکل سازمان پزشکی قانونی خراسان رضوی درباره تعداد جان باختگان بر اثر برق گرفتگی در امسال میگوید: تا انتهای آذرماه ۳۳ نفر شامل ۲۸ مرد و پنج زن بر اثر برق گرفتگی جان باختهاند.
وی ادامه میدهد: این در حالی است که در ۹ ماهه ابتدایی سال گذشته ۳۶ نفر در استان بر اثر برق گرفتگی جان باخته بودند که آمارها شاهد کاهش ۸ درصدی متوفیان امسال است.
دکتر نقش با بیان اینکه حوادث برق گرفتگی به دو دسته حوادث کاری و غیرکاری تقسیم میشود، تصریح میکند: تعدادی از متوفیان افرادی هستند که بدون داشتن تخصص اقدام به تعمیر وسایل برقی همچون کولرها و... یا سیم کشی برق میکنند که به همین دلیل دچار برق گرفتگی میشوند.
وی ادامه میدهد: سالانه تعدادی از کارگران نیز حین کار در کارخانهها یا برق کشیهای ساختمانی دچار حادثه میشوند و همین موضوع نشان میدهد که هیچ فردی از برق گرفتگی مصون نیست و همه باید جانب احتیاط را رعایت کنند.
بررسی آمار سازمان پزشکی قانونی نشان میدهد که سال ۱۳۹۹ سالی کم حادثه در حوزه برق گرفتگی بوده که احتمالا دلیل آن نیز محدودیتهای مربوط به کرونا بوده است.
دکتر نقش درباره اتفاقهای سال ۱۳۹۹ بیان میکند: در آن سال درمجموع ۳۶ نفر بر اثر برق گرفتگی جان باختند که ۲۹ نفرشان مرد و مابقی زن بودهاند. در این میان اردیبهشت با هفت کشته بیشترین متوفیان را به خود اختصاص داده است و در اسفند ماه شاهد مرگ بر اثر برق گرفتگی نبودهایم.
روی هم رفته سال ۱۴۰۰ با کاهش و رفع محدودیتهای کرونایی، آمار حوادث روی دور تکرار افتاد و حوادث برق گرفتگی با افزایش ۲۶ درصدی از ۳۶ نفر به ۴۷ نفر رسید؛ موضوعی که دکتر نقش به آن اشاره میکند و میگوید: در آن سال نیز ۳۵ مرد و دوازده زن جان باختند که تعداد زنان در این سال رکورددار تمام سالها بود.
مدیرکل سازمان پزشکی قانونی خراسان رضوی با بیان اینکه عموما در بهار و تابستان بیشترین حوادث برق گرفتگی رخ میدهد، بیان میکند: در خرداد ماه سال ۱۴۰۰ در مجموع شش نفر به علت برق گرفتگی کشته شدند که بیشترین تعداد مرگ و میر در یک ماه بود.
اقدامات احتمالی یا هشدارهای رسانهای و هرچه رعایت شده است، موجب شده تا سال ۱۴۰۱ با کاهش قربانیان برق گرفتگی روبه رو شویم، موضوعی که در لابه لای صحبتهای دکتر نقش نیز دیده میشود.
وی درباره حوادث مربوط به آن سال اظهار میکند: سال ۱۴۰۱ در مجموع ۴۲ نفر شامل ۳۶ مرد و شش زن به علت برق گرفتگی جان باختهاند که مردادماه با هفت نفر مرگ بارترین ماه آن سال بود.